Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Kilpailijatiedote Savijärvi Top Driving 2023

Tälle sivulle päivitetään ajankohtaista informaatiota kilpailijoille.

Lähtölistat löytyvät sivulta www.topdriving.org


Lämpimästi tervetuloa kilpailemaan Savijärvelle! Paikalle odotetaan 42 kilpailevaa valjakkoa ja 51 hevosta/ponia. Mukana on myös useita ensikertalaisia, mikä on hienoa. Paikalle odotetaan myös runsaasti yleisöä etenkin lauantaina. Luvassa on siis hieno kilpailuviikonloppu!

Kilpailun sujuvuuden ja tapahtuman turvallisuuden vuoksi on tärkeää, että luet tämän kirjeen ajatuksella ja noudatat annettuja ohjeita. Jos joku asia on epäselvää, kysy rohkeasti neuvoa. Toimihenkilöiden esittelyt löytyy: http://topdriving.org/toimihenkilot ja yhteystiedot tämän kirjeen lopusta.

Kilpailupaikan osoite:

Savijärvi Gård, Savijärven Puistotie 110, 04130 Sipoo.

Kilpailupaikan pitopaikkatunnus

FI000753004229

Saapuminen ja tallit:

Kilpailutallit avataan torstaina 15.6. klo 15.00. Saapuessa aja tallin pihaan ja pura pikaisesti varusteet siinä. Purkamisen jälkeen hevosautot siirretään ohjeistuksen mukaan isolle hiekkakentälle tai yläpihan leiriin. Tyhjät trailerit ja kilpailijoiden henkilöautot paikoitetaan mökkiesteen viereiselle pellolle. Pysäköinti kartanon parkkipaikalla ei ole sallittu kilpailun aikana, käytä aina joko kilpailijoiden tai yleisön paikoitusaluetta.

Hevoset majoitetaan pääosin Savijärven Kartanon talliin ja osa siirtokarsinoihin. Siirtokarsinat sijaitsevat pihapiirissä. Karsinoissa on olkikuivitus. Jos haluatte muuta kuin olkikuivitusta, purut ovat omakustanteisia ja ne on hankittu ennakkoon varanneille. Muistathan pakata hevosille omat ruoka- ja juomakupit mukaan. Hevosille on pesupaikka yläpihalla. Annammehan hevosille yörauhan ja vältämme liikkumista tallialueella klo 23.00-6.00 välisenä aikana.

Vaunut säilytetään maneesissa. Huomioi, että tallialueella ei ole varustekarsinoita. Hevosten tavaroita ja rehuja voi säilyttää omassa kuljetuskalustossa tai maneesissa.

Kotona yöpyvien hevosten parkkialue sijaitsee mökkiesteen vieressä. Kulku tälle parkkialueelle on Raiskintien kautta Rajakalliontielle ja sieltä viitoituksen mukaan parkkialueelle. Perjantaina ja sunnuntaina alueelle pääsee tulemaan ja alueelta poistumaan vapaasti. Lauantaina hevoskuljetusten on turvallisuussyistä saavuttava parkkialueelle ennen klo 8.45 ja alueelta pääsee poistumaan lounastauon aikana noin klo 12.20-12.50 tai vasta viimeisen valjakon saavuttua kestävyysosakokeesta maaliin.

Viikonlopuksi on luvattu melko lämpimiä kelejä. Muistakaa pitää hevosista, lemmikeistä ja itsestänne huolta.

Leiriytyminen

Purkamisen jälkeen hevosautot siirretään ohjeistuksen mukaan isolle hiekkakentälle tai yläpihan leiriin. Autojen sijoittamiseen ja sähköpaikkoihin liittyviin kysymyksiin vastaa Lauri Vähä-Erkkilä (045 6502468). Muistetaan leirejä pystyttäessä pelastusviranomaisten ohjeistus 4 m turvaväleistä autoille. Kipan kautta varattu sähköpaikka sisältää sähköliittymän yhdelle autolle. Jos tiimissä on tarvetta useammalle liittymälle, ne on varattava ennakkoon tästä LINKISTÄ. Savijärvellä kaikista vesihanoista tulee juomakelpoista vettä. Säiliövesi on puhdasta, mutta ei ehkä elintarvikekelpoista. Roskat on toimitettava roskiksiin.

Tallin pihan läpi ei saa olla autoliikennettä kilpailujen aikana! Kilpailjoiden henkilöautot parkkeerataan mökkiesteen läheisyyteen. Kaikki liikenne parkkialueelle kilpailun aikana hoidetaan Rajakalliontien kautta. Lauantaina Rajakalliontie on suljettu klo 9.00 alkaen ja kunnes viimeinen valjakko on saapunut maaliin eli autoilla ei pääse päivän aikana poistumaan kilpailijoiden parkkipaikalta. Auton voi siirtää ennen maratonin alkua yleisöparkkipaikalle, jos on tarvetta päivän aikana liikkua.

Suihku on Nikkilän urheilukentällä osoitteessa Urheilutie 1, 04130 Sipoo. Avaimen suihkuihin saa kansliasta. Avain tulee aina palauttaa samaan paikkaan kansliaan. Jokainen huolehtii itse Nikkilään kulkemisesta.

Avotulen teko on kielletty ja tupakointi sallittu vain siihen osoitetuilla alueilla. Tupakan natsoja ei saa tumpata muualle kuin tuhkakuppeihin.

Pidä koirat kytkettynä.

Hevostarkastus

Kilpailua edeltävää hevostarkastusta (§ 935.1) ei järjestetä. Eläinlääkäri tarkastaa hevoset ennen kestävyyskokeen valvotun verryttelyn alkua ja tarkkailee hevosia verryttelyn aikana. Saavu paikalle ajoissa ennen omaa lähtöaikaa. Eläinlääkäri tarkastaa hevoset kestävyyskokeen päätyttyä pakollisen jäähdyttelyn jälkeen.

Ennen tarkkuusosakoetta valjakon on verryttelyssä ilmoittauduttava stewardille ja ajettava kahdeksikko ravissa. Stewardin tunnistaa rinnassa olevasta kyltistä.

Verryttelyalueet

Koulu- ja tarkkuuskokeen sekä maratonin verryttelyalueena on nurmikenttä ison tallin takana. Verryttelyalueelle kulku alla olevaan karttaan merkattua reittiä. Verryttelyalue on käytössä myös torstai-iltana ajamiseen. Perjantaina ja sunnuntaina toivomme aamupäivällä hevosia liikkuttavien kuskien ottavan huomioon suoritukseen valmistautumassa olevat valjakot, joissa joukossa on paljon kokemattomia valjakoita. Annetaan heille ensisijaisesti tilaa verrytellä. Pienempi hiekkakenttä on käytettävissä ratsastukseen ja juoksuttamiseen torstaina ja perjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina pieni hiekkakenttä ei ole käytössä. Lauantaina on mahdollisuus liikuttaa hevosia kilpailijoiden parkkialueen kulmalta lähtevällä harjoituslenkillä.

Hevoset eivät saa liikkua yleisölle tarkoitetuilla teillä ja alueilla.

Torstai-iltana klo 18.30-19.30 on valvottu tilaisuus, jossa saa hevosille käydä taluttaen näyttämässä siltaa.

Paperiton kilpailu

Husaariratsastajat pyrkii vähentämään paperilla jaettavaa informaatiota. Kilpailun virallinen tiedotuskanava on ajureiden whatsapp ryhmä, johon ajurit voivat liittyä sivulta watiedotus löytyvän QR koodin tai linkin kautta.

Kaikki kestävyyskokeeseen ja tarkkuskokeeseen liittyvä informaatio, virallisten tulosten julkaiseminen sekä muut tärkeä tiedotettava jaetaan whatsapp ryhmässä.

Tulokset ja ratapiirrokset löytyvät myös www.topdriving.org.

Lisäksi kuskit, groomit ja muut tiimin jäsenet voivat liittyä ryhmään, jossa käydä vapaata keskustelua kilpailuun liittyen. Linkki tähän ryhmään löytyy sivulta wakeskustelu.

Kilpailun järjestäjä ei seuraa aktiivisesti tätä ryhmää eli tärkeissä asioissa ota yhteyttä suoraan asiasta vastaavaan toimihenkilöön. Toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät tämän tiedotteen lopusta.
Koulupöytäkirjat saa edelleen kilpailun jälkeen paperisina kansliasta.

Käythän täyttämässä ennakkoon kuuluttajalomakkeen tästä LINKISTÄ.

Koulukoe

Koulurata on nurmella. Suoritukseen valmistautuva valjakko siirtyy verryttelyalueelta vesiesteen ja kiviesteen väliselle odotusalueelle odottamaan omaa vuoroaan, Koulusuoritus aloitetaan äänimerkin jälkeen radan ulkopuolelta. Noviisiluokan kilpailijat saavat käydä torstaina klo 18-18.30 välisenä aikana heijastinliiviin pukeutuneena tutustumassa hevosten kanssa taluttaen tuomaritelttoihin ja koulurata-alueeseen radan ulkopuolelta. Kouluradalle meneminen ei ole sallittua. II-poniyksiköt ajavat 20×40 radalla. Kaikkien muiden luokkien kouluohjelmat ajetaan 80mx40m radalla.

Kestävyyskoe

Kaikki luokat ajavat ennen B osuutta valvotun verryttelyn, johon annetaan lähtöaika. Eläinlääkäri tarkastaa hevoset ennen kestävyyskokeen valvotun verryttelyn alkua eli saavu paikalle ajoissa ennen omaa lähtöaikaa. Verryttely jälkeen on viiden minuutin tauko (vrt normikilpailun toiminta taukopaikalla). Veryttelyyn saapuminen ja sieltä poistuminen leimataan EMIT:llä.

Eläinlääkäri seuraa valvottua verryttelyä ja kehottaa tarvittaessa valjakkoa raviin verryttelyn aikana, muuten verryttelyssä askellaji on vapaa.

Tauon jälkeen on mahdollisuus ajaa verryttelyestettä kahden minuutin ajan/valjakko. Esteen jälkeen siirrytään B-osuuden lähtöön.

B-osuuden maaliintulon jälkeen valjakko siirtyy jäähdyttelyalueelle. Jäähdyttelyn aikana avustajan ei tarvitse olla vaunussa. Vaunuavustaja voi kävellä vaunujen rinnalla tällä alueella. Turvavarusteet (kypärä ja turvaliivi) ovat pakolliset jäähdyttelyalueella. Hevoselta voidaan poistaa suojat ja pintelit. Eläinlääkäri tarkistaa hevosen valjastettuna 10-15 minuuttia alueelle saapumisen jälkeen. Poistu alueelta vasta saatuasi eläinlääkäriltä luvan poistua. Toimitathan EMIT-lätkän tulospalveluun mahdollisimman pian vilvoittelun päätyttyä.

Noviisiluokkien valjakoilla ajurin on käytettävä kestävyyskokeessa keltaista huomioliiviä, joka ajurilla on oltava itsellään mukana.

Mikäli käytät maagroomia, hänellä pitää olla heijastinliivi, jossa teipattu tai muuten näkyvälle paikalle kiinnitetty valjakon numero ja alle 18-vuotiaalla kypärä. Maagroomi saa korjata valjastusta (silloin, kun se sääntöjen mukaan voidaan hoitaa), saa neuvoa aikataulusta ja leimata Emitin, mutta ei saa olla fyysisesti esteellä.

Eläinlääkäri ja EA-ryhmä ovat paikalla lauantaina kestävyyskokeen ajan.

Tarkkuuskoe

Tarkkuuskoe on nurmella. Suoritukseen valmistautuva valjakko siirtyy verryttelyalueelta vesiesteen ja kiviesteen väliselle odotusalueelle odottamaan omaa vuoroaan.

Palkintojenjako

Kouluosakokeen palkinnot jaetaan buffateltan läheisyydessä perjantaina klo 20.30.

Kestävyyskokeen palkintojenjako järjestetään valjakkoillallisen yhteydessä.

Noviisiluokkien ja He B luokkien kokonaiskilpailun palkintojenjaot järjestetään ennen lounastaukoa. Sijoittuneet saapuvat palkintojenjakoon ajaen. Kokonaiskilpailun palkintojenjaon jälkeen jaetaan shetlanninponien mestaruusmitalit.

Helppo A, vaativaan ja vaikean luokan kokonaiskilpailun palkinnot jaetaan, kun kaikki luokat ovat päättyneet. Kokonaiskilpailun palkintojenjaon jälkeen jaetaan suomenhevosten mestaruusmitalit.

Kaikkien luokkien tarkkuuskokeen palkinnot voi noutaa kansliasta luokan kokonaiskilpailun palkintojenjaon jälkeen.

Kanslia

Kilpailukanslia sijaitsee punaisessa kontissa maneesin päädyssä. Kanslia on auki torstaina 15.6.2023 klo 18.00-21.00. Muina kilpailupäivinä kanslia aukeaa tunti ennen ensimmäisen luokan alkua ja sulkeutuu tunti viimeisen luokan loppumisen jälkeen.

Hevosen kaikki asiapaperit on esitettävä pyydettäessä kansliassa.

Groomien tulee esittää kansliassa SRLn voimassa oleva jäsenyys, esim. SRL:n jäsenhuoneen kautta tai maksutositteella. Kanslian työn helpottamiseksi kuvan groomin jäsenkortista voi toimittaa myös etukäteen sähköpostilla pj@husaariratsastajat.fi Merkitse sähköpostiin selkeästi valjakon numero ja missä osakokeissa kyseinen groomi toimii.

Valjakkoillallinen

Valjakkoillanvietto järjestetään uudistuneella konseptilla Savijärven kartanolla la 17.6.2023 alkaen klo 19.30. Luvassa on maittavaa ruokaa, rentoa yhdessäoloa ja hauskaa ohjelmaa!

Ruokailu alkaa klo 20. Illallisliput, hinta 15 €, tulee lunastaa buffasta viimeistään perjantaina 16.6. klo 16.00. Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliot ennakkoon. Illallisella on tarjolla alkumalja, lihapata/kasvispata ja pieni makea kahvilla. Ruokajuomana on tarjolla vesi ja omat juomat ovat sallittuja. Illanvietto järjestetään cocktail-tilaisuuden tapaan ulkona katetulla terassilla ja puutarhassa, pukeutuminen sään mukaan ja jos ehdottomasti haluat istua koko illan, ota oma tuoli mukaan. Kestävyyskokeen palkintojenjako järjestetään ruokailun jälkeen.

Buffa

Kilpailupaikalla toimii buffa, josta on saatavilla mm. kahvia, virvoitusjuomia ja vohveleita. Buffan aukioloajat löytyvät Buffateltan seinästä. Buffassa on tarjolla päivittäin maukasta lounasta niin kauan kuin ruokaa riittää.

Solheds tarjous kilpailijoille!

Koodilla savijarvi2023 saa 14.6. asti -15% alennuksen Solhedsin verkkokaupasta. Alennus ei koske valmiiksi alennettuja paketteja. Tilaukset toimitetaan kilpailupaikalle kansliaan eli ei toimituskuluja.


Kilpailun alustava aikataulu:

Torstai 15.6.

 • klo 15 Talli aukeaa
 • klo 18-21 Kanslia auki
 • klo 20.45 Tpj vartti noviiseille buffateltan luona
 • Klo 21 Ajurikokous buffateltan luona.

Perjantai 16.6.

 • klo 7.55 Kanslia auki
 • klo 8.55 Koulukoe alkaa (Luokat 1,2,3,5,6 ja 8)
 • klo 11.30 Ratamestarin vartti noviiseille kestävyyskokeen lähtöpaikalla ja esteiden kävely (Ulla Saarvio).
 • klo 12.05-13.00 Ruokatauko
 • klo 13.00 Koulukoe jatkuu (Luokat 7, 9-11)
 • n. klo 18.00 Koulukoe päättyy
 • klo 20.30 kouluosakokeen palkintojenjako ja kestävyyskokeen radan selostus buffateltan luona

Lauantai 17.6.

 • noin klo 9.00 Kestävyyskoe (Luokat 2,3,5,6,10). Ensimmäinen esteillä noin klo 9.50
 • noin klo 12.15 Kestävyyskoe (Luokat 7,8,9, ja 11). Ensimmäinen esteellä noin klo 13.
 • klo 19.30 Valjakkoillallinen ja kestävyyskokeen palkintojenjako pidetään Savijärven kartanon terassilla

Sunnuntai 18.6.

 • Noviisien ohjattu radan kävely, kun rata aukeaa (Sanna Tirkkonen).
 • Noin klo 9.00 Tarkkuuskoe alkaa
 • Klo 10.00-12.30 Lastentapahtuma
 • n. klo 11.15 Palkintojenjako luokkien tulosten valmistuttua
 • Palkintojenjakoon tulee kokonaiskilpailussa sijoittuneet ja shettismestaruuden kolme parasta.
 • klo 12-13 Lounas
 • klo 13 Luokat Tarkkuuskoe jatkuu
 • n. klo 15.30 Palkintojenjako luokkien tulosten valmistuttua
 • Palkintojenjakoon tulee kokonaiskilpailussa sijoittuneet ja suomenhevosmestaruuden kolme parasta.
 • Tarkkuskokeen palkinnot saa kansliasta.

TÄRKEÄT PUHELINNUMEROT:

 • Kilpailunjohtaja Maija Karhusaari +358 45 2183772
 • Husaariratsastajien puheenjohtaja Riitta Silkko-Vainio +358 40 5620934
 • Tuomariston puheenjohtaja Ann-Katrin Finell +358 44 0598173
 • Päästewardi Sari Ukkonen +358 40 9306257
 • Ratamestari Jyrki Jokela +358 40 0430287
 • Kanslia Tuija Lindblad +358 41 3144069
 • Tallivastaava Kaisu Simonsén +358 50 5122 506
 • Eläinlääkäri tavoitettavissa kanslian kautta
 • Kengittäjä Markku Jortikka: +358 400 449221

Valokuvaus:

Kuvaamme ja julkaisemme kilpailijoiden suorituskuvia sosiaalisessa mediassa. Jos et halua kuvaasi julkaistavan, ilmoitathan siitä kansliaan.Tervetuloa Savijärvelle! OC / Husaariratsastajat ry.

Seuraa kilpailua myös Facebookissa (@Husaariratsastajat) ja Instagramissa!

#savijarvitopdriving #husaariratsastajat #savijarvigard #sipoo #sibbo

2023/1606aa.txt · Viimeksi muutettu: 2023/06/15 10:52 / oiv