Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Valjakkoajon MM-kilpailut 2010, joukkueen esittely

28.7.-1.8. Valjakkoajon MM-kilpailut, Pratoni del Vivaro, Italia

Kisaan osallistuu valjakoita 20 eri maasta. Edustettuina ovat: Suomi, Australia, Itävalta, Belgia, Kanada, Tanska, Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Unkari, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja USA.

Kisapaikka Google mapsissa lähimmäs totuutta päässee, kun etsii:

  • Vivaro Equiservice Srl, Italia
  • Domatore, Rocca di Papa, Italia

Kilpailupaikka, Centro Equestre Federale, sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Roomasta kaakkoon, vuorten välisessä laaksossa noin 600 metrin korkeudessa. Korkeimmat huiput kilpailualueen ympärillä kohoavat 950 metriin. 139 hehtaarin kokoinen hevoskeskus perustettiin 1960 Rooman olympialaisia varten.

Suomesta hevosyksiköiden MM-kilpailuun osallistuu kolmihenkinen joukkue, jonka muodostavat Arja Mikkonen / SG Oberon, Ben Simonsén / Artemis ja Jouni Heikinheimo / El Carillo.

Suomalaisten joukkueenjohtajana ja valmentajana toimii ruotsalainen Tomas Eriksson. Hevosten hyvinvointiin oman panoksensa antaa fysioterapeutti Miia Vallema.

Kilpailun aikataulu:

ke 28.7.hevostarkastus
to 29.7.kouluosakoe (puolet valjakoista)
pe 30.7.kouluosakoe (loput valjakot)
la 31.7.maraton- eli kestävyysosakoe
su 1.8.tarkkuusosakoe

Suomen joukkue

Arja Mikkonen

syntynyt: 1961
kotipaikka: Ljungbyhed, Ruotsi
ammatti: hevoshieroja ja -fysioterapeutti

SG Oberon

syntynyt: 1990
sukupuoli: ruuna
suku: i. Argwohn II, e. SG Komtesse, ei. Escargot
rotu: suomalainen puoliverinen (FWB)
kasvattaja: Savijärven kartano
omistaja: Arja Mikkonen

Arja Mikkonen aloitti valjakkoajon vuonna 1987, kun laji rantautui Suomeen. Mikkonen on osallistunut SG Oberonilla kaikkiin yksiköiden MM-kilpailuihin, joita on järjestetty vuodesta 1998 alkaen. Valjakko on tehnyt harvinaisen pitkän uran kilpaillen vuodesta 1995 lähtien ja sillä on lukuisia voittoja ja sijoituksia kansainvälisistä kilpailuista, mm. MM-kultaa vuodelta 1998.

Groomit: Clara Romberg (koulu ja tarkkuus), Jörgen Larsson (maraton)

Ben Simonsén

syntynyt: 1966
kotipaikka: Sipoo
ammatti: maanviljelijä

Artemis

syntynyt: 1991
sukupuoli: tamma
suku: i. Cassis xx, e. Thea, ei. Templeton
rotu: tanskalainen puoliverinen (DWB)
kasvattaja: Kjeld Svendsen
omistaja: Ben Simonsén

Ben Simonsén on kilpaillut menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla sekä hevosyksiköissä että -pareissa. Simonsén aloitti valjakkoajon vuonna 1994 ja on kilpaillut Artemiksella vuodesta 2001 alkaen. Artemis on osallistunut valjakkoajon MM-kilpailuihin niin yksikkö- kuin parivaljakossakin. Valjakon paras saavutus tähän mennessä on henkilökohtainen MM-pronssi vuodelta 2004.

Groomit: Essi Forssell (koulu ja tarkkuus), Kaisu Simonsén (maraton)

Pääsponsori: Savijärven kartano

Jouni Heikinheimo

syntynyt: 1966
kotipaikka: Lahti
ammatti: yrittäjä

El Carillo

syntynyt: 1996
sukupuoli: ruuna
suku: i. Electro, e. Carissima III, ei: Calypso II
rotu: suomalainen puoliverinen (FWB)
kasvattaja: Anna-Maija ja Jouni Heikinheimo
omistaja: Jouni ja Lea Heikinheimo

Jouni Heikinheimo on pitkän linjan hevosurheilija, joka aloitti valjakkoajon vuonna 2008. El Carillo on monitoimihevonen, joka ennen valjakkoajouraansa on kilpaillut niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuksessakin. Heikinheimo on kilpaillut sekä El Carillolla että sen nyt jo edesmenneellä emällä Carissima III:lla menestyksekkäästi esteratsastuksessa kansallisissa 120-130 cm luokissa. Lyhyehköstä valjakkoajourasta huolimatta Heikinheimo ja El Carillo ovat ehtineet kilpailla kansainvälisellä tasolla saavuttaen mm. PM-pronssia vuonna 2009.

”Saavutukset ovat oman sekä (maratongroomi) Stefan Nymanin perheen tuen, Ben Simonsénin ja Sanna Tirkkosen avun sekä Andreas Hessen ja Tomas Erikssonin valmennuksen ansiosta. Myös hevonen on poikkeuksellinen taistelija ja tosi hyvä kaveri. Takkulan ratsastuskeskus antaa erinomaiset puitteet harjoittelulle”, kiittelee Heikinheimo.

Groomit: Lea Heikinheimo (koulu ja tarkkuus), Stefan Nyman (maraton)

Suomen joukkue luottaa Tidaholmsvagnar-vaunuihin.
www.tidaholmsvagnar.se

Hevosyksiköiden MM-kilpailujen lyhyt, mutta suomalaisittain menestyksekäs historia

Valjakkoajo kilpailulajina oli alun perin tarkoitettu lähinnä nelivaljakoille, kun Ison-Britannian prinssi Philip alkoi kehitellä lajille kilpailusääntöjä 1960-70-lukujen taitteessa. Kuitenkin tänä päivänä yksikkö- ja parivaljakot ovat erittäin suosittu kilpailumuoto. Ensimmäiset hevosyksiköiden MM-kilpailut ratkottiin vuonna 1998 Itävallassa.

Hevosyksiköiden MM-kisoihin osallistuu yleensä 60-70 valjakkoa. Hevosyksiköiden joukkuekilpailussa on mukana noin 20 joukkuetta. Joukkue muodostuu kahdesta tai kolmesta valjakosta. Lopputuloksissa otetaan huomioon kahden parhaan valjakon tulos per osakoe (koulu-, maraton- eli kestävyys- ja tarkkuusosakoe). Joukkuekilpailuun osallistuvat valjakot kilpailevat samalla myös henkilökohtaisista mestaruusmitaleista.

1998 Ebbs, Itävalta

Arja Mikkonen / SG Oberon voitti kultaa. Kilpailuun osallistui myös Leena Tuurna / The Most.

2000

Kilpailut oli tarkoitus järjestää USA:ssa, mutta ne peruttiin maailmalla levinneiden eläintautien takia.

2002 Conty, Ranska

Arja Mikkonen / SG Oberon sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa viidenneksi. Suomi sai kilpailuista joukkuehopeaa. Joukkueeseen kuuluivat Mikkosen lisäksi, Heidi Sinda / Jehun Viima ja Michaela van Assendelft / Fakir.

2004 Åstorp, Ruotsi

Ben Simonsén / Artemis sai henkilökohtaisen pronssimitalin ja Michaela van Assendelft / Fakir oli viides. Suomi sai jälleen joukkuehopeaa. Joukkueeseen kuului Simonsénin ja van Assendelftin lisäksi Arja Mikkonen / SG Oberon.

2006 Pratoni del Vivaro, Italia

Arja Mikkonen / SG Oberon sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa seitsemänneksi. Suomen joukkue, johon Mikkosen lisäksi kuului Ben Simonsén / Artemis ja Michaela van Assendelft / Fakir, oli kuudes. Lisäksi Sanna Tirkkonen / Candy Boy osallistui henkilökohtaiseen kilpailuun.

2008 Jarantów, Puola

Arja Mikkonen / SG Oberon sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa jälleen seitsemänneksi. Suomen joukkue oli kahdeksas ja siihen kuului Mikkosen lisäksi Sanna Tirkkonen / Candy Boy sekä Heidi Sinda / Nelson III. Henkilökohtaiseen kilpailuun osallistui myös Tove-Maria Holmasto / Cisco.

Teksti:
Anna E. Vähäkuopus
Valjakkoajojaoston tiedottaja
aev.tiedotus@gmail.com

2010/mmjoukkue.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)