Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Parivaljakoiden MM-kilpailut 30.8.-2.9.2007

Farma Sielanka, Warka, Puola

Suomen tiimi ja kannustusjoukot

Kilpailija: Ben Simonsén
Joukkueenjohtaja: Kaisu Simonsén
Valmentaja: Tomas Eriksson
Fysioterapeutti: Miia Vallema
Groomit: Essi Forssell (koulu ja tarkkuus) sekä Antti Korpela (maraton)
Vahtikoira: Joly Simonsén

Suomen tiimin lisäksi paikalla ovat Ebba ja Rolf Simonsén, Arja Mikkonen ja Carina Ekenberg. Sekä allekirjoittanut.

Keskiviikkona avattiin

Parivaljakoiden MM-kisat alkoivat virallisesti keskiviikkoiltana avajaisseremonioilla. Jokaisesta maasta kulkueeseen osallistui yksi valjakko ja loput joukkueenjäsenet tulivat perässä kävellen. Ohjelmaan kuului muutama puhe sekä monta nuorista koostuvan torvisoittokunnan musiikkiesitystä tanssilla höystettynä. Suomalaisvaljakko (Artemis, Kidi, Ben ja Kaisu Simonsén sekä Essi Forssell) teki paikalla pikaisen esittäytymiskierroksen hevosten mielenrauhan säilyttämiseksi.

Ben ja koulukoe

Benille sattui kouluarvonnoissa suhteellisen huono tuuri, koska hän starttasi torstaiaamuna kolmantena. Rata oli yhtä lisätyn ravin tahtirikkoa lukuun ottamatta varsin mukavaa katseltavaa.

Koulukentän reunalla oli kaksi skriiniä, joista toisessa luki vain kilpailijan nimi ja tulos, toisella pyöri video radasta, kilpailijan nimi ja maan lippu. Pienemmällä skriinillä kuskimme oli Bin Simonsen ja suuremmalla näkyi alkuradan aikana Benin nimen vieressä Argentiinan lippu.

Valitettava tosiasia on, että Benin jälkeen esiintyi monta häntä huonomman radan ajanutta, jotka saivat kuitenkin paremmat pisteet. Arvostelulaji mikä arvostelulaji. Koulun lopputuloksissa Ben päätyi sijalle 51 yhteensä 58 lähtijän joukossa.

Sebastian Warneck

Koulukokeen voitti Saksan Sebastian Warneck, joka johti kilpailua jo torstain jälkeen. ”Kilpailin nyt toista kertaa Warkassa. Yksi vanhemmista hevosistani ei läpäissyt eläinlääkärintarkastusta Riesenbeckissä kaksi kuukautta sitten, joten koulukokeessa minulla oli mukana uusi, vasta kuusivuotias hevonen. Se teki kaiken todella hyvin – paremmin kuin vanha hevoseni”, koulukokeen voittanut Saksan Sebastian Warneck totesi koulukokeen jälkeen. Hän kertoi olevansa tyytyväinen kilpailun olosuhteisiin mukaan lukien täysin uudet maratonesteet.

MM-maraton yhdistää valjakkoajon ja taiteen

Lauantaina ajettava maraton on kokonaispituudeltaan 18,5 km ja se sisältää 15 pakkoporttia. A-osuus 9100m 15 km/h, D-osuus 1000m 7km/h ja E-osuus 8400m, 14 km/h. E:llä on kahdeksan estettä.

”Matkaosuudet ovat pitkät ja ne kulkevat hyväpohjaisilla teillä. Esteet ovat vähän merkillisessä järjestyksessä, ne ovat pitkiä ja niissä on paljon portteja. Ne ovat keskenään samantyyppisiä, joten ne eivät ole maailman helpoimpia oppia”, Ben kertoi tulevasta maratonkokeesta.

Maraton ja taide kohtaavat

Oman eksoottisuutena esteisiin tuovat puolalaisen taiteilijan Józef Krysztof Oraczewskin suunnittelemat, monen metrin korkuiset ja levyiset, ilmapallomaiset taideteokset. Simonsén arveli, etteivät massiiviset, tuulessa huojuvat taideteokset tuota ongelmia, kunhan niissä pysyy ilma sisällä ja ne pysyvät pystyssä.

Ben starttaa maratonille klo 12.06 (pa).

Warka, Farma Sielanka

Warka on suhteellisen pieni kylä n. 60 km Varsovasta kaakkoon (tosin voi olla myös esim. 81 km, jos eksyy matkalla muutaman kerran). Kylässä on miljoona pikkuputiikkia ja muutama promillen isompi, joista löytyy kuitenkin yllättävän laaja valikoima tavaraa (mm. Tikkurilan maaleja).

Farma Sielanka

Kilpailupaikka Farma Sielanka sijaitsee n. 4 km päässä kylästä. Linnuntietä matka olisi tosin lyhyempi. Paikka on iso ja hieno hevoskeskus, jonka historiasta, käytöstä tai mistään muustakaan ei ole näkynyt tietoa. Paikka sisältää mm. hotellin, muutaman isohkon tallin, suuren, millä lie kangaspaloilla höystetyn valkohiekkaisen kentän, enemmän ja vähemmän tasaisia ruohoalueita hehtaareittain, maneesin, muutama ravintolarakennuksen jne. Kentillä olleista esteistä päätellen ainakin muutama paikassa asuva hevonen hyppää ”ihan kivasti.” Onpa ohi mennyt muutama ravurinkin näköinen tapaus ja yhdessä aitauksessa on poneja ja vuohia.

Taivaalla on lennellyt kilpailujen aikana mitä ihmeellisimpiä vekottimia mistälie hävittäjistä riippuliitimiin ja ultrakevyisiin koneisiin, joista joku oli kuulemma myös laskeutunut verryttelykentälle. Verryttely- ja kilpailukenttien maanrajassa hevosten jaloissa lentää myös parveittain pääskysiä. Lentäjäkansaa nämä puolalaiset.

Farma Sielanka

Kilpailupaikalla on vallinnut perjantain muutamaa sadekuuroa lukuun ottamatta mukavat (tai lähinnä mukavan kuivat eikä hevosille liian kuumat) säät maanantaista lähtien. Auringon paistaessa ilma on kesäisen kuuma, mutta pilvisellä säällä sekä illalla, yöllä ja aamulla on turkasen kylmää. Pipo, untuvatakki ja pitkät kalsarit eivät ole liioiteltuja varusteita.

Parivaljakoiden MM-kilpailut, Warka, Puola

Koulukokeen tulokset 31.8.07

1) Sebastian Warneck GER 39,42 2) Mieke van Tergouw NED 41,73 3) Georg Moser AUT 44,29 4) Karoly Hodi HUN 45,31 ja Ben Gosschalk NED 45,31 6) Barnaby Bowman GBR 48,38 7) Vilmos Lazar HUN 48,90 8) Daniel Wütrich SUI 50,43 9) Beat Schenk SUI 50,94 ja Jacek Kozłowski POL 50,94 … 51) Ben Simonsén FIN 66,3

Joukkuekilpailun tilanne koulukokeen jälkeen (mukana 17 maata)

1) Alankomaat 87,04 2) Unkari 94,21 3) Saksa 94,84

Parien MM-kilpailut lukuina

21 maata
17 joukkuetta
58 valjakkoa

Alankomaat, Alankomaiden Antillit, Argentiina, Belgia, Espanja, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kroatia, Luxemburg, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Sveitsi, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari, USA

Tekstin ja kuvat omistaa AEV

2007/parimm1.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)