Tervehdys valjakkoajon Chef d’ Equipe’lta – Asiaa koskien mm. arvokilpailujen valintakriteereitä.

Jouni Heikinheimo 4.3.2019

Valjakkokomitea pyysi minua joukkueenjohtajan tehtävään ja suostuin siihen mielelläni, ehtona kuitenkin, että saan olla auttamassa maajoukkuetta kohti tavoitteita läpi vuoden, en ainoastaan arvokilpailuissa. Samassa yhteydessä SRL:n hallitus valitsi minut valjakkoajon edustajaksi uudistuneeseen huippu-urheilun johtoryhmään, HUJOon. Pyrin parhaani mukaan jatkamaa tuossa tehtävässä edeltäjäni Ben Simonsénin erinomaista valjakkoajon profiilin kohottamista ja edunvalvontaa. Tulen jatkossakin hyödyntämään hänen ja monen muun valjakkoaktiivin kokemusta ja suhteita varsinkin kansainvälisessä ympäristössä.

”Kansainvälisen huippu-urheilun johtoryhmä (HUJO) on ratsastuksen huippu-urheilun asiantuntijayksikkö, joka luo strategiaa kansainväliseen urheilutoimintaan. SRL:n hallitus nimeää järjestäytymiskokouksessaan HUJOn, johon kuuluvat puheenjohtaja, olympialajien edustajat, pienten lajien edustajat sekä urheilujohtaja. Jäseniltä edellytetään lajin vahvaa kansainvälistä asiantuntemusta ja kokemusta. HUJOn toimikausi on neljä vuotta olympiadeittain.”

HUJO:n lajiedustaja, urheilujohtaja ja MJ -valmentaja toimivat yhteistyössä sekä strategisissa että operatiivisissa tehtävissä = Tiimi

Strategiset asiat tuodaan HUJO:n kokoukseen keskusteltavaksi, vahvistettavaksi ja kirjattavaksi. Muutoin tiimi toimii itsenäisesti ja aktiivisesti HUJO:n lajiedustajan vastuulla ja johdossa.

Tässä vielä valjakkokomitean valmistelemat ja HUJOn vahvistamat kriteerit arvokilpailuvalintoja koskien. Arvokilpailuihin voi urheilija tulla valituksi myös maajoukkueen ulkopuolelta, mikäli kriteeristö täyttyy. Edellytyksenä on myös kilpailusuunnitelman hyväksyttäminen Valintakomiteassa.

Valintakomitea:

Jouni Heikinheimo (joukkueenjohtaja ja esittelijä), Tomas Eriksson (maajoukkuevalmentaja), Aki Ylänne (urheilujohtaja ja pj.)

Valintaperusteet:

Valintoja tehtäessä huomioidaan mm.

 • Liiton yleiset valintaperusteet
 • ko kilpailun tulostasovaatimus (KV liiton määrittelemä)
 • henkilökohtaiseen kilpailuun valjakon aikaisemmat näytöt KV tasolta
 • tuloskehitys
 • joukkuekilpailuun yksittäisen osakokeen merkitys joukkueen kokonaistulokseen. (Valjakon vahvuudet ja heikkoudet eri osakokeissa)

PM kilpailut – Norja 3-7.7.2019

 • PM joukkueeseen nimetään ensisijaisesti valjakoita, joilla on SM kvaalitulos 2017/2018
 • PM näyttöinä huomioidaan kilpailut ennen def entryä (myös aiempien kausien kilpailutulokset huomioidaan)
 • PM ikäryhmät (Ch, J, Y). Näyttönä huomioidaan kaikki 2017 - 2019 kotimaiset koulu-kestävyys-tarkkuusosakokeen sisältävät kilpailut, joista vähintään yksi PM-tasoa vastaavasta luokasta (myös aiempien kausien kilpailutulokset huomioidaan)

MM kilpailut – Poniyksiköt Unkari 25-29.9.2019 – Hevosparivaljakot Saksa 11-15.9.2019

 • Katsastuskilpailuina toimivat: Vähintään 3 ulkomaista valintakomitean hyväksymää kilpailijan ehdottamaa 3* tai 2* KV kilpailua 2019. Valintakomitean hyväksynnän edellytyksenä on ko. kilpailun oletettavissa oleva korkea taso sekä kilpailun olosuhteiden että osallistujien osalta.
 • Tulosennuste joukkueena tai henkilökohtaisesti on sijoitus 50 % paremmalle puoliskolle
 • MM kilpailuihin nimetyiltä valjakoilta edellytetään käytettävyyttä PM kilpailuun ja mahdollisuuksien mukaan osallistumista SM kilpailuun
 • KV tuloskriteerinä edellytetään KV näyttökilpailuista tulostasoa:
  • koulukoe enintään 55 vp
  • maraton enintään 15 vp luokan voittajasta
  • tarkkuuskokeessa enintään 6 vp

Voidakseen olla ehdolla henkilökohtaiseen kilpailuun, tulee kaikki valintakriteerit täyttyä. Voidakseen olla ehdolla MM joukkueeseen, tulee vähintään 2 valintakriteeriä 3:sta täyttyä.

Minuun voitte olla yhteydessä s-postitse tai puhelimitse. Vastaan mielelläni kysymyksiin, kuuntelen mielelläni ehdotuksia liittyen urheilun kehittämiseen, autan kaikkia kv-kilpailijoita kohti tavoitteita sekä toimin aktiivisesti maajoukkuevalmennuksen kehittämisessä.

Jouni Heikinheimo
jouni.heikinheimo@gmail.com
0500-877003

2019/jj1.txt · Viimeksi muutettu: 2019/03/04 09:49 / oiv