Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Aarre Vainio 12.10.1931-13.2.2024

Aarre Vainio syntyi Mietoisissa 12.10.1931 ja kuoli 92-vuotiaana Helsingissä 13.2.2024

Aarren tie vei Turusta Viipurin kautta Helsingin kaupungin Fallkullan tilalle, Malmin lentokentän kupeeseen. Fallkullassa lapset osallistuivat tilan töihin ja Aarre kuljetti koulupoikana hevosella vihanneksia Helsingin kaupungin sairaaloiden keittiöihin. Hevosten sielunelämä tuli jo silloin tutuksi. Vierailu Hämeentiellä asuvan enon luona kannatti tehdä menomatkalla, silloin hevonen pysyi aloillaan, paluumatkalla hevonen kiirehti kotiin, oli kuski mukana tai ei.

Tuomarinkylän ratsastuskoulun aloitettua toimintansa 1968, alkoi myös Vainion perheen yhteinen ratsastusharrastus.

TKR oli erittäin aktiivinen nuori seura, jossa järjestettiin ennakkoluulottomasti paljon tapahtumia. Perinteisten ratsastuskilpailuiden lisäksi TKR järjesti mm. Katrillikilpailut sekä Grillimatinean, joka oli valtava yleisötapahtuma. Seuratoiminnasta tuli Aarrelle harrastus, jonka parista löytyi uusia ystäviä.

Tuomarinkylästä matka jatkui 70-luvun puolivälissä Eriksnäsiin, missä Aarre toimi myöhemmin ER:n puheenjohtajana. Nuori ratsastusseura oli estekalustoa vailla, Aarre kaatoi puut metsästä, höyläsi puomit ja maalasi ne. Tämä oli Aarrelle luontainen tapa osallistua seuratoimintaan. Aarre toimi myös estekilpailuissa tuomarina.

Valjakkoajo teki suurta tuloaan siihen aikaan, kun Aarre siirtyi Savijärven kartanolle, Sipooseen. Savijärvellä Aarre toimi Husaariratsastajien pitkäaikaisena puheenjohtajana. Puheenjohtajakauden jälkeen Aarrelle myönnettiin Husaariratsastajien kunniajäsenyys.

Vuonna 1990 järjestettiin Vermossa suuri hevostapahtuma Finnhorse. Tapahtumassa Aarre vastasi sekä valjakkoajokilpailuiden, että Suomen ensimmäisten vikellyskilpailuiden järjestämisestä. Suomenkielisen sääntökirjan puuttuessa, Aarre käänsi säännöt.

Valjakkoajon sääntökirja oli myös tuotava ajan tasalle. Aarre ryhtyi ennakkoluulottomasti työhön. Käännettyään säännöt, oli luonnollista, että Aarre myös koulutti valjakkoajotuomareita ja toimihenkilöitä. Aarre toimi alkuun kuuluttajana, myöhemmin valjakkoajotuomarina ja valjakkokilpailuissa ratamestarina.

1993 järjestettiin Aarren johdolla valjakkoajon PM-kilpailut Tuomarinkylän mailla Helsingissä. Tämä työ vei täysipainoisesti toista vuotta. Valjakkoajokilpailut monipuolisuudellaan kiehtoivat Aarrea ja hän tarttui innokkaasti suuritöisten kilpailuiden järjestämiseen.

Osallistuminen kilpailuiden järjestämiseen jatkui niin pitkään kuin voimat sallivat.

Aarre palkittiin SRLn kultaisella ansiomerkillä ja viirillä. Hänellä oli valjakkoajon FEI-steward-, A-tuomari- ja B-ratamestarioikeudet.

Aarrella oli erinomainen kyky löytää ympärilleen osaavia ihmisiä, jotka jakoivat halun kehittää ja kehittyä. Tulospalvelun kehittäminen oli Aarren sydäntä lähellä.

Aarre näki jokaisen järjestämänsä kilpailun tilaisuutena kehittää ja parantaa toimintaa sekä luoda kilpailijoille ja järjestäjille paremmat mahdollisuudet onnistua.

Hevosurheilu jää kaipaamaan ahkeraa, rohkeaa ja ennakkoluulotonta taustavaikuttajaa.

2024/aarre.txt · Viimeksi muutettu: 2024/03/06 14:11 / oiv