Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


VALJAKKOAJON LAJISEMINAARI PIDETTIIN YPÄJÄLLÄ 13.11.2021

Seminaarissa jaettiin palkintoja, Raisa Takkinen kertoi kisaterveiseisiä maailmalta, VaKen johtaja Pirkko Herd piti puheenvuoron valmennusolosuhteista ja niiden kehittymisestä. Katsahdettiin myös menneeseen ja tulevaan kauteen. Lisäksi käsiteltiin kilpailu- ja valmennusasioita, sääntömuutoksia sekä ehdotettiin valjakkokomitean jäsenet ensi vuodelle.

SEMINAARISSA JAETTIIN VaTu ry:n HALLINNOIMAT KIERTOPALKINNOT – Onnittelut!

 • Paras aluehevosvaljakko 2021 – HEIDI SINDA
 • Paras alueponivaljakko 2021 – TARU PENTIKÄINEN
 • Köpsön Kippo - SM-kilpailun paras poni koulukokeessa 2021 – MIA VENTONIEMI
 • Wiurilan Hevospatsas - Vuoden juniorikuski 2021 – AINO AHOPELTO
 • Wiurilan Pokaali - Vuoden groomi 2021 – ANNIINA POIKELA
 • Wiurilan Hevospatsas kellolla - SM-kilpailun maastokokeen voittaja 2021 – LEENA KALALAHTI
 • Ullan Pokaali 2021 – DEILINA BISHOP-WESTERLUND

Valjakko Cup palkinnot 2021

 • TALVIKKI JÄRVINEN
 • LEENA KALALAHTI
 • MIA VENTONIEMI
 • LEENA VÄHÄ-ERKKILÄ
 • RAISA TAKKINEN

2021

VUONNA 2021 järjestettiin neljät kolmen osakokeen kansalliset/aluekilpailut, seurakisoja oli viisi. Lähtöjen määrä kasvoi edellisestä kaudesta!

PM-mitalit jaettiin Tanskassa, jossa oli mukana huikeat 10 valjakkoa. Kotiintuomisina oli yhteensä viisi mitalia. Lisäksi suomalaisia valjakoita osallistui viiteen eri kisaan ulkomailla.

Raisa Takkinen kertoi seminaarissa värikkäästi kokemuksistaan ulkomaan kisareissuilla otsikolla: ”Kansainvälisten kilpailujen huumaa ja sudenkuoppia”. Kuulijat saivat erinomaisia vinkkejä tuleville kisareissuille. On paljon asioita joista täytyy ottaa itse selvää ulkomaiden kisapaikalle saapuessa ja kisakaveritkaan eivät välttämättä aina ole niin reiluja kuin Suomessa. Raisa nosti yhtenä vinkkinä esiin; ”opi paremmiltasi ja seuraa heitä. Mutta varmista, että he varmasti ovat tasoltaan parempia kuin itse olet, jotta et tule valinneeksi väärää fiksua tietä maratonilla.”

2022

VUODELLE 2022 on tiedossa runsaasti sääntömuutoksia. Kaikkien kisaajien on syytä tutustua tarkkaan sääntöihin ennen kauden alkua ja osallistua sääntökoulutukseen.

Seminaarissa käsiteltiin myös kilpailutiedottamista ja kuinka sitä voisi parantaa. Pyritään löytämään keinoja, joilla varsinkin uudet kilpailijat pysyisivät varmasti selvillä kilpailuihin liittyvistä asioista.

Kilpailujen osalta vuoden 2022 tavoitteena on, että kolmen osakokeen kilpailuja olisi 4–5 ja lisäksi järjestettäisiin useita 1–2 osakokeen kilpailuja.

SM-kisaviikko 2022 on Salossa ja valjakkoajon SM-kilpailut järjestetään SJ-tallilla. Yle televisioi tarkkuusosakokeen Anisten kentällä sunnuntaina.

Myös ulkomaan arvokilpailuhin on tavoitteena osallistua useamman valjakon voimin. MM-mitaleista kilpaillaan Ranskassa 15.–18.9.

VALJAKKOAJON VALMENNUSRENKAIDEN toiminta on käynnistynyt. A-renkaan valmennukset ja katsastukset pidettiin Ypäjällä 12–14.11. B-renkaan valmennukset ja katsastukset pidetään Ypäjällä 20.–21.-11. Liittovalmennukset on ehditty myös aloittaa ja seuraava valmennus on Ypäjällä 19.11.

LAJIKOMITEAAN EHDOTETTIIN KAUDEKSI 2022

Puheenjohtajaksi: Tuire Suvanto

Komitean jäseniksi: Hannu Kalalahti, Jenniina Sillanaukee, Ben Simonsén, Tove Söderholm, Taija-Tuulia Tammelin, Katriina Tenhunen ja Virpi Tunninen

2021/seminaari.txt · Viimeksi muutettu: 2021/11/18 10:13 / oiv