15.-19.9.2021 CH-M-A-P4,2,1 Le Pin au Haras (FRA) Raisa Takkinen MM-mitalijahdissa Ranskassa

Raisa Takkinen MM-mitalijahdissa Ranskassa

Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro ovat aloittaneet haastavan taipaleensa kauden päätavoitteessaan, poniyksiköiden MM-kilpailuissa Ranskassa. Mitaleista kilpailee 33 ponivaljakkoa.

Koulukoe suoritettiin jo keskiviikkona, valjakolle tuli siinä pari harmillista virhettä. Harro teki omin päin laukanvaihdon lisätyssä laukassa. Peruutuksessa kääntöpyörän lukko ei mennyt päälle, minkä takia vaunut lähtivät kääntymään. Tämä aiheutti huonoja peruutusaskelia.

– Koulukokeessa kentän pohja oli raskas, vaunut jotenkin liimautuivat siihen. Viimeisin verryttely taas ennen areenaa oli epätasaisella nurmella jonne oli ”pakko” mennä. Eivät nämä asiat kuitenkaan millään tavalla vaikuttaneet radalla tapahtuneisiin virheisiin. Harmittavaa, mutta kun tuloslistaa katsoo erot ovat pieniä. Tuomareilla oli tiukka linja ja se piti läpi kisan. Ei täällä saa virheitä tulla, niistä sakotetaan. Mutta tuo kääntöpöydän jarruhomma ihmetyttää. Jarru on toiminut moitteetta ja aivan satavarmana myös sitä painoin ja käytin. Miksi se ei ehtinyt ottaa tarpeeksi painetta, en tajua.

Kerrotko Raisa hieman kisoihin valmistautumisesta, onko se on sujunut suunnitelmien mukaan? – Jokaisellahan on oma tapa ja tyyli valmistautua kilpailuun, niin meilläkin ja sanoisin että valmistautuminen meni niin hyvin kuin se mahdollista oli. Jokaisella kisapaikalla on myös omat säännöt ajamisen ja verryttelyjen suhteen joihin on mukauduttava. Edellisestä reissusta jäi noin kolme viikkoa aikaa palautua ja mietin, että oliko se liian vähän, saimme käytettyä sen kuitenkin hyvin. Harroa ”huollettiin” fysioterapeutin ja hierojan kanssa. Se sai myös olla laitumella kaikessa rauhassa.

Raisan kisatiimiin Ranskassa kuuluu groomi Anniina Poikela, ponin hoidosta huolehtii Luna Suhonen. Mukana on myös joukkueenjohtaja, valmentaja Ben Simonsén.

Seuraavaksi kilpailuissa on pari välipäivää, vasta lauantaina jatketaan maraton-osuudella.

– Välipäivät käytetään maraton-reitteihin tutustuen ja esteitä kävellen. Eilen käytiin tutustumassa nopea kierros esteillä, joita on kahdeksan kappaletta. Jokaisella esteellä on paljon ”tavaraa” ja ne ovat teknisiä. On kaksi erilaista vesiestettä, joista toinen on ”kokonaan” vedessä.

– Tänään on suunnitelmissa pieni turistiajelu. Harro tekee tänään kevyen ohjasajotreeniin ja huomenna sillä ajetaan kevyesti.

Raisan kisatunnelmia voi seurata Facebookissa ”Raisa Takkinen Pink Pony Driving” -sivulla ja Instagramissa nimellä ”raisatakkinen.pink.ponydriving”.

Tulokset koulukokeesta\\

Poniyksiköiden MM-kilpailu, Ranska, Haras du Pin

  • 1. SCHERRER Cédric – CALYPSO, SUI, 52,38 vp, 67,3 %
  • 1. HALKJAER Lise, DEN, 52,38 vp, 67,3 %
  • 3. BÜTIKOFER Vera – MC QUEEN, SUI, 54,69 vp, 65,8 %
  • 20. TAKKINEN Raisa – KOOIHUSTER HARRO, FIN, 61,29 vp, 61,7 %

Tulokset löytyvät täältä: http://www.valjakko.net/2021/1509

2021/1509t1.txt · Viimeksi muutettu: 2021/09/16 12:58 / oiv