Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Ohjeita valjakkoajon maajoukkuevalmennukseen 2017

Maajoukkuevalmennus on tarkoitettu kansainväliseen kilpailemiseen tähtääville valjakoille, jotka sitoutuvat määrätietoiseen valmentautumiseen ja kilpailemiseen.

Maajoukkuevalmennuspaikat täytetään hakemusten ja katsastusten perusteella. Valjakkoajon valmennuskausi 2017 alkaa 21.8.2016 ja päättyy vuoden 2018 valmennushaun päättyessä.
Maajoukkuevalmennuksiin liittyvistä asioista tiedotetaan osoitteessa http://www.ratsastus.fi
Maajoukkuevalmennuskutsut julkaistaan ja valmennuksiin ilmoittaudutaan KIPAn kautta.

Maajoukkuevalmentajat:

Maajoukkuevalmentajina toimivat Tomas Eriksson ja Henrik Høper, joilla molemilla on oma valmennusryhmä.


Molemmille valmentajille on tehty 2016 kaksivuotinen sopimus.

Valmennuspäivämäärät

Alue- ja maajoukkuevalmennusten päivämäärät löytyvät KIPAsta

Maajoukkuevalmennukseen hakeutuvilta edellytetään seuraavaa:

- Sitoutuminen valmentautumiseen, ts. osallistuminen valmennuksiin ja työskentely leirien välillä valmentajan antamien ohjeiden mukaisesti henkilökohtaisen valmentajan ohjauksessa.

- Oman tason kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin osallistuminen.

Ennen hakeutumista maajoukkuevalmennukseen, arvioi realistisesti mahdollisuutesi sitoutua ajallisesti ja taloudellisesti tavoitteelliseen kilpavalmennukseen ja kilpailemiseen. Valmentautuminen kansainväliseen kärkeen edellyttää pitkäaikaista sitoutumista sekä valmentajilta, valmennettavilta että heidän taustaryhmiltään. Henkilökohtaisen valmentajan ja maajoukkuevalmentajan tapaaminen joillakin leireillä on suotavaa.

Valmennuksen tuloksellisuuden arviointi tehdään vuosittain kilpailukauden jälkeen. Valmennusryhmien kokoonpanoa tarkistetaan säännöllisesti saavutettujen tulosten ja valmentajien suositusten mukaisesti.

Maajoukkevalmentajat voivat halutessaan kesken kauden tehdä muutoksia valmennusryhmiin.

Maajoukkuevalmennettavat voivat halutessaan osallistua aluevalmennuksiin valitsemallaan ponilla tai hevosella. Haastajat ilmoittautuvat aluevalmennukseen statuksella maajoukkuevalmennettava.


Valmennusten poisjäännit ja varapaikat:

Valmennuspaikat ovat valjakkokohtaisia. Poisjäännit valmennuksista on ilmoitettava valmennusvastaavalle mahdollisimman aikaisin. Poisjäännin syy on ilmoitettava. Ilmoittautumisajan päätyttyä poisjäännistä on esitettävä lääkärin tai eläinlääkärin todistus.

Jos maajoukkuevalmennukseen nimetty valjakko jää pois valmennuksesta, tilalle kutsutaan mj-valmentajien nimeämät varavaljakot.

Tiedustelut:

Valmennuksiin ja varapaikkoihin liittyvät tiedustelut valjakkoajon lajikomitean valmennusvastaavalta.

Valmennusvastaava:
Heikki Heiskanen
p. 040-8607627
heikki.heiskanen@hevosopisto.fi

2017/maajoukkuevalmennusohjeita.txt · Viimeksi muutettu: 2017/06/03 16:23 / oiv