Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


SRK-14 Ypäjällä. 7.9.2014. Yksipäiväinen minimaraton

SUOMENRATSUJEN KUNINKAALLISET VALJAKKOAJOKILPAILU 1-päiväinen minimaraton

Ensi vuodeksi vahvistettava kilpailujärjestelmä sisältää yksipäiväisen, kolme osakoetta käsittävän valjakkokilpailun. Ennakoiden tulevaa kilpailujärjestelmää Hevosopisto on halukas järjestämään Suomenratsujen Kuninkaallisten yhteydessä koeluonteisesti yhden päivän aikana kolme osakoetta käsittävän kilpailun. Kilpailussa on luokkakohtaiset kouluohjelmat ja tarkkuusradat. Kestävyyskoe eli maraton on tavanomaista lyhyempi käsittäen vain B-osan, jossa ajetaan kaksi eri estettä vuoron perään kahteen kertaan. Porttien määrä esteillä on sääntöjen mukainen.

Kilpailun kulku

Kilpailu alkaa koulukokeella aamulla klo 9 Haimi-hallissa. Koulukoe ajetaan maratonvaunulla. Areenan koko 37 m x 80 m.

Yhdistetty tarkkuus- ja kestävyyskoe aloitetaan kello 13:30 päärakennuksen edessä olevassa puistossa. Tarkkuusrata on samanaikaisesti kestävyyskokeen A-osuus.

Tarkkuuskokeen jälkeen siirrytään Päivärinne-nimiselle laidunlohkolle, josta alkaa kestävyyskokeen B-osuus. Ajettavat esteet ovat ” Vesi” ja ”Rautia”, jotka sijaitsevat raviradan ulkopuolella. Alueluokka ajaa Rautia-esteen kahdesti ja vesiesteen kerran.

Alueluokassa ei tarvitse mennä veteen ja kuivanmaan reitti on kilpailukykyinen veden kautta ajettavaan reittiin.

Turvallisuus

Varsanojantien ylityksessä on kilpailusuoritusten aikana liikenteenohjaaja pysäyttämässä tarvittaessa liikenteen tai valjakon turvallisen tien ylityksen takaamiseksi.

Ravirata toimii kilpailujen aikana parkkipaikkana, joka antaa välittömän näkösuojan juhlakentällä kilpaileville kouluratsukoille.

Katsojille rajataan raviradan ulkoreunaan esteen ja raviradalle pitkittäin pysäköityjen autojen välin alue.

Ratakartta ja reittiselosteet jaetaan Hevosopiston talleille ja julkaistaan Hevosopiston sivuilla viikkoa ennen kilpailua.

Rankingpisteet

Kilpailusta ranking-pisteitä kertyy vain 50% tavanomaiseen kilpailuun nähden.

Tervetuloa kilpailemaan

Heikki Heiskanen

2014/0709minimaraton.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)