Kalalahdet selvittivät maratonit ponien MM-valjakossa Paussa, Ranskassa

Valjakkoajon poniyksiköiden MM-kilpailut jatkuivat Paussa, Ranskassa lauantaina maratonilla eli kestävyyskokeella, jossa suoritettiin myös kahdeksan ratkaisevaa esteosuutta. Suomalaiskuskeista kokeessa ajoi 21. tilalle loimaalainen Hannu Kalalahti Hessin Vihtorilla niukalla erolla vaimoonsa Leena Kalalahteen, joka oli maratonilla Vuohimäen Havulla 22. tilalla. Molempien hevoset ovat suomenpienhevosia.

  • MM-kisoihin kun tullaan, esteiden ei kuulukaan olla helppoja, mutta kyllä heti ensimmäisellä vesiesteellä otettiin luulot pois, toinen taas oli hyvin vaikea ja liukas rinne ja kolmas jälleen vesieste. Ihan tyytyväisiä olemme esteisiin ja omaan ajoomme, hevoset oli ihan reilassa, Leena Kalalahti kertoo paikan päältä.

Maratonilla tuloksissa huomioon otetaan estealueilla käytetty aika. Hannu Kalalahti ajoi ne 76.32 virhepisteellä, kun taas Leenaa sakot olivat 76.75. Ajassa eroa oli vain noin kaksi sekuntia.

  • Menin Havulla Hannua kovempaa neljä ensimmäistä estettä ja Hannu taas minua nopeammin kolme viimeistä, viidennellä taisimme saada saman ajan, Leena Kalalahti kertoo.
  • Havussa näkyy että se on kokemattomampi kuin Hannun hevonen, ja sillä ei ole yhtä paljon voimaa. Vili on kisannut jo seitsemän vuotta ja nämä ovat sen toiset MM-kilpailut. Havu tuli minulle 2011, ja se ei ollut tehnyt paljon muuta kuin metsätöitä. Aika harva nostaa hevosen tyhjästä kahdessa vuodessa MM-tasolle, pari vuotta kun saadaan hevoselle vielä voimaa, se näkyy varmasti kaikissa tuloksissa, Leena Kalalahti sanoo..
  • Tämä on ollut hyvä kokemus tämä oli kuskeille ja hevosilla. Olemme tyytyväisiä, että olemme päässeet tänne edustamaan Suomea ja hyvällä mielellä ja lippu korkealla edetään huomiseen tarkkuuskokeeseen.

Kilpailu ratkaistaan sunnuntaina tarkkuuskokeessa. Tulospalvelun takkuilusta johtuen tiedossa ei ole tällä hetkellä kokonaistilannetta koulukokeen ja maratonin jälkeen. Koulukokeen jälkeen Leena Kalalahti oli 20. tilalla ja Hannu Kalalahti 24. tilalla, joten heidän osaltaan sijoituksissa ei liene suuria muutoksia.

Poniyksiköissä starttasi 28 valjakkoa. Paussa kilpaillaan myös ponien pari- ja nelivaljakoissa MM-titteleistä.

30.10.–3.11. Valjakkoajon MM-kilpailut, ponivaljakot, Pau, Ranska

Poniyksiköt, väliaikatulos koulukokeen jälkeen 1.11., lähti 28 valjakkoa

1) Els Broekman, NED 36.67
2) Martin Holle, HUN 43.01
3) Jaqueline Walter, GER 43.20

20) Leena Kalalahti, FIN 59.97

24) Hannu Kalalahti, FIN 63.87

Järjestäjä: http://www.couleurs-automne.com

Livelähetys kisoista netissä: http://www.couleurs-automne.com/en/direct-live-2

Tulospalvelu: http://www.hoefnet.nl/home/site/uitslagen/4cb37ba4fba5481aed2153efa6cf8d20

2013/3010b.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)