Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Heikinheimo ja El Carillo kolmansia kovassa seurassa Itävallassa

Suomalaisvaljakot osallistuivat Itävallan Altenfeldenissä 16.-19.6. massiivisiin kilpailuihin, jotka ajettiin lajin korkeimmalla kansainvälisellä A-tasolla. Paikalla kilpaili 120 valjakkoa 17 maasta. Mukana olivat yksiköt, pari- ja nelivaljakot niin hevosissa kuin poneissa. Noin 300 kisahevosta oli majoitettu tilapäistalleihin ympäri vuoristokylää, joka sijaitsee 40 km Linzistä luoteeseen. Sää koetteli kisaajia vaihdellen paahtavasta helteestä kylmiin tuuliin ja kaatosateisiin.

Lahtelainen Jouni Heikinheimo vastasi parhaasta suomalaismenestyksestä sijoittuen kokonaiskilpailun kolmanneksi El Carillolla hevosyksiköissä. Valjakko oli koulukokeessa yhdestoista, rankalla maratonilla toinen ja tarkkuusajossa neljäs.

- Koulukokeeseen hevoseen pitää saada edelleen lisää ponnekkuutta ja eteenpäinpyrkimystä. Toisaalta hevonen voi tulla vahvaksi – ero on hiuksen hieno. Harjoittelemalla se paranee. Arvostelulajista kun on kyse, niin toivottavasti nimi alkaa jäädä tuomareiden mieleen. Tavoitteena oli päästä alle 55 virhepisteen, mutta siitä jäätiin nyt vähän (56,06). Pisteet olivat asianmukaiset. Ainoat rikot tulivat käynnissä, muuten suoritus oli tasainen, pohti Heikinheimo.

Lauantaina ajettiin maraton, jonka teki erityisen rankaksi suuret korkeuserot. Reitit kulkivat pitkin jyrkkiä vuoristoteitä, eikä matkalla ollut käytännössä yhtäkään tasaista kohtaa. Hevosyksiköille sää oli suotuisan pilvinen ja viileä höystettynä sadekuuroilla. Alkuillasta nelivaljakoiden ollessa radalla vettä tuli jo lähes kaatamalla.

- Maratonilla kaikki meni suunnitelmien mukaan. Osasimme jakaa vauhdin oikein ja hevonen jaksoi hyvin. Kahdeksasta esteestä neljällä olimme nopeimpia, mutta viimeisellä vasta kymmenensiä, joten siellä meillä oli virheellinen reittivalinta, koska ajo oli kuitenkin sujuvaa. Viime vuonna olimme Altenfeldenin maratonin kolmansia ja tänä vuonna toisia, joten ei voi olla muuta kuin äärimmäisen tyytyväinen, Heikinheimo summaa.

Lauantain ajuri-illallisella maratonpalkintojen jaon yhteydessä kilpailun tuomaristo antoi Heikinheimolle erikoispalkinnon rehellisyydestä. Tuomaristo ei nimittäin ollut huomannut, että maratonin toisella esteellä valjakko oli pudottanut esteessä olleen pallon, mistä seuraa kaksi virhepistettä. Heikinheimo oli merkitty maratonin voittajaksi. Hän kävi kuitenkin korjaamassa tuloksen, jolloin hän sijoittui toiseksi häviten tanskalaiselle Henrik Höperille vain 0,2 virhepistettä.

Koulun ja maratonin jälkeen Heikinheimo oli kokonaiskisan neljännellä tilalla. Kilpailu päättyi sunnuntaina ajettuun kymmenien sadekuurojen säestämään tarkkuuskokeeseen.

- Tarkkuus meni hyvin. Rata oli mitattu löysästi, eikä enimmäisaikaan pääseminen tuottanut ongelmia. Treeneissä olemme harjoitelleet kovemmilla tempoilla. Rata oli hevosille hyvä, ei tarvinnut revitellä, vaan pääsi etenemään sujuvasti. Se oli sopiva päätös rankoille koulu- ja kestävyyskokeille, joissa hevosia oli testattu jo tarpeeksi.

- Kokonaiskisassa ero kärkikaksikkoon muodostui selkeäksi jo koulukokeessa. Toisaalta moni oli tarkkuudessa hengittämässä niskaan, joten yksikin pallon pudotus olisi ollut meille kohtalokasta. Puhdas rata nosti meidät kokonaistuloksissa pykälän ylöspäin, Heikinheimo analysoi.

Hevosyksiköissä voiton otti Puolan Bartlomiej Kwiatek ennen Tanskan Höperiä. Suomen Sanna Tirkkonen oli Nelson III:n kanssa 14. tilalla ja Leena Kalalahti - Kihin Jussi 23:s. Poniyksiköissä Hannu Kalalahti ajoi Hessin Vihtorilla kahdeksanneksi.

- Olen iloinen myös muiden suomalaisten menestyksestä mutta surullinen, kun Taru Lahti ei päässyt starttaamaan hevosensa sairastumisen vuoksi, pohti Heikinheimo.

Niin ikään parivaljakkokuski Ben Simonsénin oli tarkoitus startata Itävallassa, mutta toisen hevosen loukkaannuttua pari viikkoa aiemmin Unkarissa, hän kuljetti hevosensa Suomeen ja palasi lentäen seuraamaan Altenfeldenin kisaa katsomosta käsin.

Seuraavaksi suomalaisvaljakot kilpailevat juhannuksena, jolloin Heikinheimo starttaa Saksan Dillenburgissa Hannu ja Leena Kalalahden suunnatessa Unkarin Zankaan.

Lopputulokset, valjakkoajo CAI-A Altenfelden, Itävalta 16.-19.6.2011

Hevosyksiköt (31 valjakkoa)
1) Bartlomiej Kwiatek / Lokan POL 121,50 2) Henrik Höper / Bilsbaeks Safir DEN 122,54 3) Jouni Heikinheimo / El Carillo FIN 130,29 … 14) Sanna Tirkkonen / Nelson III FIN 144,85 … 23) Leena Kalalahti / Kihin Jussi FIN 165,77

Poniyksiköt (13 valjakkoa)
1) Rebecca Kristiansen / Plassens Lucky Luke SWE 126,94 2) Wenche Johannesen / Rappen NOR 130,22 3) Kristina Klindt / Pluto Callisto DEN 134,20 … 8) Hannu Kalalahti / Hessin Vihtori FIN 146,34

Tiedote: SRL:n valjakkojaoston tiedottaja Anna. E Vähäkuopus

2011/1606juttu.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)