Yksikkö MM, Simonsén sijoittui upeasti neljänneksi ja Heikinheimo 12:ksi MM-maratonilla

Hevosyksiköiden MM-kilpailut Italian Pratoni del Vivarossa jatkuivat lauantaina 31.7.2010 reilu 14 kilometriä pitkällä maraton- eli kestävyyskokeella. E-osuudella oli yhteensä kahdeksan estettä, joista kaksi oli vesiesteitä. Aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta lämpömittarin ollessa +30˚C tietämillä.

Päivän parhaasta suomalaistuloksesta vastasi koko kilpailun ensimmäisenä maratonille startannut sipoolainen Ben Simonsén hevosellaan Artemis. Valjakko sijoittui erittäin kovassa taistossa hienosti neljänneksi. ”Mielestäni maraton onnistui aivan loistavasti. Hevonen, vaunu, groomi ja huolto toimivat täydellisesti. Rata oli todella hyvä MM-radaksi – riittävän vaikea, muttei sikamainen. Tein pari mokaa ajattelemalla liian nopeasti ykkösesteellä ja pudottamalla pallon seitsemännellä esteellä. Menetin maratonin voiton muutamaan ylimääräiseen volttiin sekä yhteen pallonpudotukseen. Artemis oli ihana – kyllä 19-vuotias hevonen taisteli kuin Suomen Leijona Talvisodassa”, kertasi Simonsén suoritustaan.

Lahtelainen, ensi kertaa MM-tasolla kilpaileva Jouni Heikinheimo sijoittui maratonilla 12:ksi hevosellaan El Carillo. ”Rooman aurinko ei pehmentänyt hevosta ja se jaksoi uskomattoman hyvin loppuun saakka. Ei tullut mitään isoja virheitä ja näin lyhyellä kokemuksella kestin paineet hyvin”, analysoi rataansa kaksi vuotta sitten valjakkoajon aloittanut Heikinheimo. Lyhyehköstä valjakkoajourastaan huolimatta Heikinheimo on kiven kova kilpaurheilija, jolla on pitkä historia hevosurheilussa ja hän on kilpaillut mm. kansainvälisellä tasolla esteratsastuksessa.

Joukkueenjohtaja Tomas Erikssonin mielestä esteet olivat ahtaampia kuin minkä kuvan niistä sai kävellessä. Maraton oli hänen mielestään kuitenkin kevyempi kuin neljä vuotta sitten ja hevoset näyttivät selviävän siitä hyvin. Hevosyksiköiden MM-kilpailut ajettiin myös vuonna 2006 Pratoni del Vivarossa.

Suomen kaikkien aikojen menestynein valjakkokuski Arja Mikkonen hevosellaan SG Oberon jätti kolmannella esteellä C-portin ajamatta ja tuli näin valitettavasti hylätyksi.

Koulu- ja maratonosakokeiden jälkeen Heikinheimo on sijalla 19. ja Simonsén sijalla 24. Joukkuekilpailussa Suomi on yhdeksännellä sijalla Saksan, Sveitsin ja Alankomaiden pitäessä kärkipaikkoja nimissään.

MM-kilpailut päättyvät sunnuntaina ajettavaan, ratkaisevaan tarkkuusosakokeeseen, joka on viime vuosina noussut haastavuudessaan arvoon arvaamattomaan kilpailut ratkaisevana osatekijänä.

Ben Simonsén - Kaisu Simonsén - Artemis kuva Anna Vähäkuopus
Ben Simonsén - Kaisu Simonsén - Artemis kuva Anna Vähäkuopus
Jouni Heikinheimo - Stefan Nyman - El Carillo kuva Anna Vähäkuopus
Jouni Heikinheimo - Stefan Nyman - El Carillo kuva Anna Vähäkuopus
Arja Mikkonen - Jörgen Larsson - SG Oberon kuva Anna Vähäkuopus
Arja Mikkonen - Jörgen Larsson - SG Oberon kuva Anna Vähäkuopus

Tuloksia
Hevosyksiköiden MM 29.7.-1.8.2010 Pratoni del Vivaro, Italia

Maraton (yhteensä 72 valjakkoa, 18 sijoittuu):
1) Lucia Musy SUI -65,82 2) Michael Barbey SUI -66,38 3) Anders Hansen DEN -66,77 4) Ben Simonsén FIN -67,41 … 12) Jouni Heikinheimo FIN -70,40 hyl. Arja Mikkonen FIN

Tilanne koulu- ja tarkkuusosakokeen jälkeen, henkilökohtainen kilpailu
1) Thorsten Zarembowicz GER -108,19 2) Cristiano Cividini ITA -118,42 3) Jan van den Broek NED -118,82… 19) Jouni Heikinheimo FIN -131,84 … 24) Ben Simonsén FIN -135,12

Tilanne koulu- ja tarkkuusosakokeen jälkeen, joukkuekilpailu
1) GER -229,38 2) SUI -246,37 3) NED -246,75 … 9) FIN -266,96

Anna E. Vähäkuopus
Valjakkoajojaoston tiedottaja / SRL
aev.tiedotus@gmail.com

2010/lauantai.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)