Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Nelivaljakoiden MM-kisat täydessä vauhdissa Hollannin Beesdissä.

Keskiviikkona halukkaat valjakot saivat osallistua eläinlääkärintarkastuksen jälkeen valjakkotarkastukseen. Kolme tuomaria kolmessa eri pisteessä kouluradan ympärillä arvioivat kukin valjakoita kahden minuutin ajan. Voittajaksi selviytyi USA:n James Henry Fairclough (valkoisissa hanskoissaan!?).

Illan avajaisohjelmassa oli joukkueiden esittelyn lisäksi mm. kahdeksan friisiparivaljakon katrilli ja Anky van Grunsvenin pienimuotoinen kouluklinikka (saattoi muuten olla ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Anky ratsastamassa kaatosateessa parikymmentä minuuttia).

Kilpailualue on suuuuuuri. Valjakoille on rajattu tallialueen viereiseltä pellolta neljä 40×100 metrin kokoista harjoittelukenttää + muuta peltoaluetta. Pelkkiä MM:iin osallistuvia hevosia paikalle lienee noin 300. Näytteilleasettajia on joitakin kymmeniä ja tavaraa voi ostaa valjaista sänkyihin. Itse MM-kisojen lisäksi ohjelmaa on yllin kyllin ja paikalla on nähty mm. olutvaljakko, vikeltäjiä, hackney-valjakoita, kouluratsuja ym. ym. Jossain kilpailualueen nurkassa käydään ilmeisesti myös 4- ja 5-vuotiaiden nelivaljakoiden kilpailu (hollannin kielisen tekstin tulkinta on allekirjoittaneella vähän ruosteessa), bordercollieiden esityksiä ja ties mitä muuta.

Katsomot ovat olleet täynnä keskiviikon eläinlääkärintarkastuksesta lähtien. Ja millä muullaakaan suuri osa katsojista saapuu paikalle kuin fillarilla - ollaanhan Hollannissa. Ilmassa on kieltämättä suuren urheilujuhlan tuntua.

Kisa-asiaa… Torstaina koulukokeen suoritti 29 valjakkoa. Johdossa USA:n Chester C. Weber huimalla tuloksella -32,13. Ruotsin Tomas Eriksson sijalla 9 tuloksella -52,86.

Loput 30 valjakkoa ajavat koulukokeensa perjantaina, lauantaina vuorossa on maraton ja sunnuntaina tarkkuus.

http://www.wkvierspannen.nl/en/

AEV

2008/4mm1.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)