Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


CAIA Vecsés Unkari 13.-15.6.2008

Linkit online tuloksiin löytyvät täältä

Kilpailemassa

Yksiköissä

Pariluokassa

SRL:n juttu lopputuloksista

Arja Mikkonen ja SG Oberon kolmansia Unkarissa

Arja Mikkonen ajoi suomalaissyntyisellä FWB-ruunallaan SG Oberon kolmanneksi Vecsésissä Unkarissa kansainvälisten valjakkoajokilpailujen hevosyksiköiden luokassa. Tuplavoiton Puolaan kotiuttivat Kwiatekin sisarukset Bartlomiej ja Weronika.

Muista suomalaisista urjalalainen Heidi Sinda ajoi Nelsonilla hevosen ensimmäisen kansainvälisen sijoituksen ollen kouluosuudella viides ja kokonaiskilpailussa seitsemällä tilalla. Samalla valjakko alitti elokuun MM-kisojen karsintarajan. Kirkkonummen Tove-Maria Holmasto oli kahdeksas Silvester II:lla jääden koulukokeessa niukasti karsintarajan alle vain 1.69 pisteellä. Kuskin toisella hevosella Ciscolla on jo karsintatulos. Sanna Tirkkonen ja Candy Boy eivät startanneet kilpailussa ilmeisesti kengityksestä johtuneiden ongelmien vuoksi.

Mikkonen tuli koulukokeessa perjantaina toiselle sijalle vain 1,5 pisteen erolla voittajaan. Maratonilla valjakko oli lauantaina viides ja tarkkuusajossa sunnuntaina sijoitus oli sama.

- Itse olen tyytyväisempi sijoituksiini maratonilla ja tarkkuudessa kuin koulukokeessa, jossa tuli rikkoja ja hevonen oli hermostunut. Täällä koulukokeessa taso ei ollut niin korkea, mutta tarkkuuskoe oli todella vaikea ja maratonilla nämä ovat piruja ajamaan, Mikkonen kertoo.

Mikkonen kärsii välilevyn pullistumasta ja selän vaivoja on pahentanut putoaminen kärryiltä kuukausi sitten Puolassa, mistä johtuen kuski ei ole voinut valmistautua kisoihin täydellä teholla.

- Ei selkä hyvä ole vieläkään, en pysty nostamaan, kantamaan enkä kumartumaan, mutta muut tytöt täällä ovat onneksi auttaneet paljon. Ja kun he ovat nostaneet tarzanin puuhun eli kärryille, olen kyllä pystynyt ajamaan. Selkä ei ole mennyt myöskään huonommaksi kilpailusta, joten ajan varmaan myös viikon päästä Itävallassa, Mikkonen otaksuu.

Suomalaisten hevosyksiköiden kauden päätähtäin on MM-kilpailuissa Jarantówissa Puolassa elokuun lopussa. Kilpailuihin on tarkoitus lähettää joukkue. Suomi on menestynyt hienosti hevosyksiköiden valjakkoajossa MM-tasolla. Mikkonen voitti henkilökohtaisen kultamitalin vuonna 1998 ja Ben Simonsén oli pronssilla 2004. Suomen joukkue on ollut hopealla kahdesti, vuonna 2002 Ranskassa ja 2004 Ruotsissa.

Ben Simonsén yhdeksäs parivaljakoissa

Parivaljakoissa sipoolainen Ben Simónsen sijoittui yhdeksänneksi mittavassa, 38 lähtijää käsittäneessä kilpailussa voittaen ylivoimaisesti kilpailujen erittäin vaativan maratonosuuden. Kouluosuudella Simonsén oli 17. ja tarkkuudessa 12. Simonsénilla oli Unkarissa mukanaan tammat Artemis, Kidi ja Lili. Kokonaiskilpailun voiton otti isäntämaan Selyben Zsolt ennen tsekki Jiri Jr. Nesvacilia.

Seuraavan kerran suomalaisvaljakot kilpailevat ensi viikonvaihteessa Altenfeldenissä Itävallassa. Yksiköissä kilpailevat näillä näkymin Arja Mikkonen, Sanna Tirkkonen ja Tove-Maria Holmasto sekä parivaljakoissa Ben Simonsen.

Tulokset CAI-A Vecses 12.-15.6.

Hevosyksiköt, lähti 19, sijoittui 5.
1) Bartlomiej Kwiatek, POL 111.70
2) Weronika Kwiatek, POL 125.60
3) Arja Mikkonen, FIN 126.06
…7) Heidi Sinda, FIN 137.04
…8) Tove-Maria Holmasto, FIN 151.57

Hevosparivaljakot, lähti 38, sijoittui 10.
1) Selyben Zsolt HUN, 116.54
2) Jiri Jr.Nesvacil CZE 123.26
3) Kákonyi Norbert HUN 124.61
…9) Ben Simonsen, FIN 135.98

Aiheeseen liittyvät sivut valjakko.netissä

2008/1206.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)