Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä tandem-valjakkoajoa Suomessa!

Kiuruveden Hingunniemessä (www.kiuruvedenratsastajat.fi , www.valjakko.net) kilpaillaan alue- ja kansallisella tasolla valjakkoajossa 19.-20.5. Kilpailuja edeltävinä päivinä SRL:n B-valjakkoajorenkaan valmentaja, saksalainen Andreas Hesse on valmentanut ja valmentaa ratsukoita ja valjakoita.

Tandemiin kuuluu kaksi hevosta, jotka on valjastettu vaunun eteen peräkkäin. Parivaljakossa hevoset olisivat rinnakkain ja vaunussa kiinni vetopuomin avulla. Tandemissa lähempänä vaunua oleva hevonen on valjastettu aisojen väliin, mutta etummainen hevonen on takahevosessa kiinni pelkkien nahkaisten vetoliinojen ja kuskiin ohjien välityksellä. Tästä syystä etuhevosen on oltava erittäin rohkea, eteenpäinpyrkivä ja hyvin kuskin hallinnassa. Suomessa ei ole yhtäkään kilpailevaa tandem-valjakkoa.

Andreas Hessellä on mukanaan omat 17- ja 18-vuotiaat hackney-vaunuhevosrotuiset veljekset Little Jimmy ja Big John, joilla hän on ajanut aiemmin kilpaa tandem- ja parivaljakkoluokissa.

Lauantaina Hingunniemessä kilpaillaan koulu- ja tarkkuusajossa n. klo 9-12. Varsinaisen kilpailun jälkeen Hesse ajaa kouluohjelman tandem-valjakollaan. Tandem-ajoa on mahdollisesti luvassa myös sunnuntaina. Nyt on siis ainutkertainen tilaisuus nähdä aitoa ja oikeaa tandem-ajoa Suomessa! Ole ajoissa paikalla.

Andreas Hessen esittely vuodelta 2001:
http://koti.mbnet.fi/oiv/valjakkoposti/2001/Andreas.html

Yleisöllä vapaa pääsy. Tervetuloa!

2007/tandem.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)