Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Arja Mikkoselle ja SG Oberonille sijoitus Itävallassa

Itävallan Altenfeldenissä kilpailtiin 14.-17.6. valjakkoajossa kansainvälisellä A-tasolla. Sekä ponit että hevoset kilpailivat yksiköissä, pareissa ja nelivaljakoissa. Suomen Arja Mikkonen sijoittui yksikköluokassa seitsemänneksi 17-vuotiaalla FWB-ruunallaan SG Oberon. Kovatasoiseen luokkaan osallistui yhteensä 32 valjakkoa.

Valjakot ajoivat koulukokeessa tänä vuonna käyttöön otetun ja paljon kritiikkiä herättäneen ohjelman numero yhdeksän, jossa on uutena askellajina mukana myös laukka. ”Ajoin nyt ensimmäistä kertaa tämän ohjelman, mutta laukka ei ollut ongelma. Sen sijaan teiden löytämiseen joutui todella keskittymään”, koulukokeen voittanut Mikkonen kertoi.

Mikkonen mursi kätensä toukokuun alussa ja ajoi Itävallassa käsi kipsissä, mutta se ei pahemmin menoa haitannut. ”Maratonin kaksi ensimmäistä estettä meni todella hyvin, mutta sitten esteet alkoivat olla aukeita ja hevonen hullaantui, joten piti hidastaa vauhtia.” Mikkonen oli maratonin 12., mutta johti edelleen kokonaiskilpailua ennen tarkkuusosuutta.

”Tarkkuudessa mokasin. En pudottanut palloja, mutta ajoin aivan liian hitaasti. Vaunu oli epätasapainossa ja tuntui, että se kippaa”, koulu- ja tarkkuusosakilpailut yli sata vuotta vanhalla vaunulla ajava Mikkonen harmitteli. Tarkkuuden 17. sija pudotti valjakon kokonaiskilpailun seitsemännelle sijalle. Vain neljä valjakkoa suoritti tarkkuusradan virheittä.

Erittäin tiukan kilpailun voitti Ranskan Michael Sellier. Kaikki kokonaiskilpaiussa sijoittuneet valjakot olivat alle kolmen virhepisteen sisällä toisistaan.

Mikkosella ja SG Oberonilla on tänä vuonna meneillään jo 13. yhteinen kilpailukausi. Seuraavaksi valjakon suunnitelmissa on kilpailla monen muun suomalaisen tavoin heinäkuussa Tshekeissä ja Puolassa.

Itävalta, Altenfelden 14.-17.6.
Lopputulokset (32-7): 1) Michael Sellier FRA 119,72 2) Bartlomiej Kwiatek POL 119,74 3) Knut Andersson SWE 120,16 4) Benoit Vernay FRA 120,22 5) Michael Mayer SUI 120,28 6) Cristiano Cividini ITA 121,02 7) Arja Mikkonen FIN 122,03

© Anna E. Vähäkuopus

2007/juttu1406.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)