Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Menestyksekäs MM vuosi on valjakoilla takana

tähtäin tulevaisuudessa

Valjakkoajon menestyksekäs A-maajoukkue kokoontui Ypäjälle 19.-20.2. valmentautumaan Tomas Eriksonin johdolla. Viikonlopun tiimoilta Tomas näki tulevan vuoden PM ien suhteen hyviä mahdollisuuksia jopa kirkkaimpiin mitaleihin ainakin hevosten yksikkö ja paripuolella. Tulevan vuoden MM kilpailuihin osallistumisen parien osalta hän ei vielä ollut ihan varma kannattaako sinne ketään lähettää, iso kysymys on miten MM pronssimitalisti Ben Simonsén saa kauden pariluokissa käyntiin. Tomas näki yksikkö 2006 tilanteen hyvänä, sinne Suomelta lähtee täysijoukkue ehdottomasti. Viikonlopun perusteella hevos- ja vaunukalusto näyttivät hyvältä. Tänä vuonnahan Pohjoismaisen mestaruuskilpailut ajetaan Tanskan Dorthealystissä ja parivaljakoiden MM-kilpailut käydään 8.-11.9. Wals-Salzburgissa. Ja pitkällä tähtäimellähän ajatukset ovat jo 2006 yksikkö MM issä Italia Roomassa.

Viime vuotiseen MM joukkueeseen kuuluneista
Arja Mikkonen, Båstad/Ruotsi työskentelee edelleen valmentajansa luona Etelä-Ruotsissa eikä SG Oberonillaan osallistunut leirille.

Michaela van Assendelft, Porvoo MM-kisojen henkilökohtaisen 5. sijan saavuttaneella Micillä on tarkoitus osallistua Ruotsin kansallisiin kilpailuihin toisen vauvansa syntymän jälkeen. Päätavoite tälle kaudelle on henkilökohtainen sijoitus Tanskan PM-kisoissa. Vuonna 2006 tavoite on luonnollisesti joukkuepaikka MM-kisoihin sekä sijoitus henkilökohtaisen kisan 5 parhaan joukkoon.

Ben Simonsen, Sipoo henkilökohtaisen pronssimitalin ja Top Driver kilpailun viime vuonna voittanut maratonvirtuoosimme on saanut parinsa Kidin ja Artemiksen kuntoon ja tähtää kahteen ulkomaan turneeseen, alkukesästä. Päätavoitteena on PM kilpailuissa mitaleille pääseminen. Myös syyskuussa Itävallassa ajettavat pari MM –kilpailut ovat mielessä, mutta hyvin vaatimattomalla tavoite asetannalla, onhan parivaljakon toinen osapuoli Kidi ollut loukkaantumisen vuoksi poissa 3 vuotta tältä tasolta. Tarkoituksena on tuoda tällä kaudella kilpailuihin parivaljakon vahvistukseksi SG Xerie.

Heidi Sinda, Urjala hallitseva valjakkoajon Suomenmestari on saanut ykköshevosekseen Tuurnan Anjan omistaman täykkärisukuisen Larsin. Heidi tullaan näkemään myös tällä kaudella poniluokissa voikon pienhevosori Ukkosen Pojan ohjaksissa. Heidihän suorittaa kansainvälistä ajo-opettajakoulutusta ja ottaanee Larsin mukaan loppukokeisiin Ruotsin Flyingeen toukokuun lopulla ja tarkoitus olisi aloitta Ruotsin kansallisista kilpailuista ja edetä päätavoitteenaan Tanskan Pm kilpailut.

Sanna Tirkkonen, Helsinki Vuoden 2004 SM pronssimitalisti jatkaa yhteistyötä Ando Gunnarssonin omistaman Candy Boyn kanssa. Candy oli myynnissä viime kauden jälkeen, mutta Muovix Oy:n tuella hevonen pysyy Suomessa ja Sannalla seuraavat kaksi kautta, tähtäimenä joukkuepaikka Rooman MM:iin 2006. Tulevalla kaudella valjakko osallistuu 4-5 kansainväliseen kilpailuun, päätavoitteenaan PM kilpailut elokuussa.

Tove-Maria Holmasto, Kirkkonummi valmentaa gelderlender ruunaansa Silvester II Kauden päätavoitteena Tanskan PM-kilpailut elokuun lopussa. Tarkoitus Tovella on osallistua myös muihin kansainvälisiin kisoihin.

Fredrik von Schantz, Pohja valmentaa parivaljakkoaan päätavoitteenaan elokuun PM-kilpailut. Parivaljakkoon kuuluvat jo holsteiner ruunat Cevin ja Lebrecht, jotka olivat mukana voittamassa PM-hopeaa 2003. Lisäksi Fredrikillä on kaksi uutta hevosta joita hän tulee kokeilemaan tulevalla kaudella. Suunnitelmissa on osallistua muutamaan kansainväliseen kisaan alkukesästä.

Jari Ihanamäki, Kirkkonummi A-maajoukkueen uusi jäsen valmentaa parivaljakkoaan KWPN ruuna Mingoa sekä holsteiner ruunaa Cojac. Tähtäimenään mahdollisesti ulkomaan kansainväliset areenat.

Charlotte Turku, Tammisaari on welsh-B ponillaan It’s Casper myös A- maajoukkueeseen nousija. Tavoitteena päästä mukaan PM-kilpailuihin elokuussa.

2005/mitakuuluumaajoukkueelle.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)