Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut

Nelivaljakoiden sunnuntain huipennus

Nelivaljakoiden MM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina tarkkuusajoon. Vajaasta 60 valjakosta vain kolme suoritti tarkkuusradan virhepisteittä. Voittajaksi selviytyi Australian Boyd Excell, toiseksi sijoittui Saksan Christoph Sandmann ja kolmanneksi Hollannin IJsbrand Chardon.

Koko kilpailun tähdeksi nousi yleisön mieliksi isäntämaan Chardon, joka voitti henkilökohtaisen kokonaiskilpailun ja oli kolmihenkisen kultaa voittaneen joukkueen jäsen. Hopeaa sai USA:n Chester Weber ja pronssia Australian Boyd Excell.

Tomas Eriksson pudotteli tarkkuudessa peräti kolme palloa ja sai myös aikavirheitä ollen tarkkuuden 43:s. Samalla hän putosi kokonaiskilpailun 14:ksi. Viime vuoden parivaljakoiden tarkkuusmestari Axel Olin, 23, sihtaili myös neljän hevosen kanssa hyvin keilojen väliin ollen osakilpailun 11:s. Kokonaiskisassa Olin päätyi sijalle 34 (-192,74).

MM:ien lisäksi kisapaikalla näkyi sunnuntaina mm. ponikokoisia mini-hackneyjä, armejan tykkihevosia, Hollannin kuninkaallisten vaunuja, petolintuja ym. jännää. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Hollanti kiittää ja kuittaa.

AEV

Nelivaljakoiden MM-kilpailut 4.-7.9.2008 Beesd NED Lopputulokset

Henkilökohtainen kilpailu (59 valjakkoa) 1) IJsbrand Chardon NED -131,19 2) Chester C. Weber USA -139,71 3) Boyd Excell AUS -140,47 … 14) Tomas Eriksson SWE -158,24

Joukkuekilpailu (16 joukkuetta) 1) Hollanti -277,74 2) Saksa -292,67 3) Unkari 293,71 … 6) Ruotsi -307,69