Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

2015:iiponit [2016/07/25 09:42] (nykyinen)
Rivi 1: Rivi 1:
 +====== HUOMIO kaikki pikkuponeilla ajavat!======
 +
 +Pikkuponi eli II-poni on valjakkoajossa rotuun katsomatta poni, jonka säkäkorkeus on 120 cm tai alle.
 +
 +
 +1.1.2015 alkaen II-poniyksiköt voivat kilpailla valjakkoajossa vain omissa luokissaan. Kilpailu käydään 1-, 2- tai 3-tasolla.  
 +
 +
 +Kouluradan koko II-poniyksikköluokassa on 20m x 40m.
 +Luokassa ajettaviin kouluohjelmiin on tehty täsmennyksiä verrattuna ison radan ohjelmiin. II-poneille tarkoitetut ohjelmat löytyvät [[http://www.valjakko.net/kouluohjelmat/haku.php|koulupöytäkirjageneraattorista]] ja ne tunnistaa p-merkinnästä esim. 2.4p .
 +
 +
 +II-poniyksiköltä ei vaadita avustajaa yksiakselisessa vaunussa (poikkeuksena 8-11 v ajurit!). Valjakolla on kuitenkin oltava vähintään maa-avustaja, jonka tulee olla, ponin ollessa valjastettuna vaunun eteen, koko ajan saatavilla ja valmiina auttamaan tarvittaessa. Maa-avustaja näyttää kuolaimet kuolaintarkastukseessa sekä saa avustaa valjakkoa kestävyyskokeen taukopaikalla ja Emit-leimauksessa. Maa-avustajan ei tarvitse olla SRL:n jäsen, mutta jäsenyyttä suositellaan vakuutusturvan takia. II-poniyksikkö saa käyttää avustajaa myös vaunuissa, mutta kokonaisuuden tulee olla sopusuhtainen ponin kokoon nähden. Kaksiakselissa vaunussa on II-poniyksiköllä oltava avustaja. Vaunussa olevan avustajan tulee olla SRLn jäsen.
 +
 +
 +Kestävyyskoe on II-poniyksiköillä vain yksiosainen. Tämä sen vuoksi, että ilman avustajaa liikkuvat valjakot eivät turvallisuussyistä poistu kauaksi kilpailualueelta.
 +
 +
 +II-poniparit kilpailevat kilpailukutsun mukaisesti avoimissa poni- tai ponipariluokissa. II-poniparilla on aina oltava vaunuavustaja.
 + 
 +
 +Tutustu huolella Valjakkoajon kilpailusääntöihin SRL KS IX ja sieltä myös LIITE 8 Valjakkoajon 2-tason luokkien sääntötarkennukset sekä LIITE 9 Säännöt II-poniyksiköiden kilpailemiseen valjakkoajossa.
 +
 +
 +Mukavia hetkiä valjakkoajon parissa!
 +
 +
 +
 +Lajikomitea
  
2015/iiponit.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 09:42 (ulkoinen muokkaus)