Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


HUOMIO kaikki pikkuponeilla ajavat!

Pikkuponi eli II-poni on valjakkoajossa rotuun katsomatta poni, jonka säkäkorkeus on 120 cm tai alle.

1.1.2015 alkaen II-poniyksiköt voivat kilpailla valjakkoajossa vain omissa luokissaan. Kilpailu käydään 1-, 2- tai 3-tasolla.

Kouluradan koko II-poniyksikköluokassa on 20m x 40m. Luokassa ajettaviin kouluohjelmiin on tehty täsmennyksiä verrattuna ison radan ohjelmiin. II-poneille tarkoitetut ohjelmat löytyvät koulupöytäkirjageneraattorista ja ne tunnistaa p-merkinnästä esim. 2.4p .

II-poniyksiköltä ei vaadita avustajaa yksiakselisessa vaunussa (poikkeuksena 8-11 v ajurit!). Valjakolla on kuitenkin oltava vähintään maa-avustaja, jonka tulee olla, ponin ollessa valjastettuna vaunun eteen, koko ajan saatavilla ja valmiina auttamaan tarvittaessa. Maa-avustaja näyttää kuolaimet kuolaintarkastukseessa sekä saa avustaa valjakkoa kestävyyskokeen taukopaikalla ja Emit-leimauksessa. Maa-avustajan ei tarvitse olla SRL:n jäsen, mutta jäsenyyttä suositellaan vakuutusturvan takia. II-poniyksikkö saa käyttää avustajaa myös vaunuissa, mutta kokonaisuuden tulee olla sopusuhtainen ponin kokoon nähden. Kaksiakselissa vaunussa on II-poniyksiköllä oltava avustaja. Vaunussa olevan avustajan tulee olla SRLn jäsen.

Kestävyyskoe on II-poniyksiköillä vain yksiosainen. Tämä sen vuoksi, että ilman avustajaa liikkuvat valjakot eivät turvallisuussyistä poistu kauaksi kilpailualueelta.

II-poniparit kilpailevat kilpailukutsun mukaisesti avoimissa poni- tai ponipariluokissa. II-poniparilla on aina oltava vaunuavustaja.

Tutustu huolella Valjakkoajon kilpailusääntöihin SRL KS IX ja sieltä myös LIITE 8 Valjakkoajon 2-tason luokkien sääntötarkennukset sekä LIITE 9 Säännöt II-poniyksiköiden kilpailemiseen valjakkoajossa.

Mukavia hetkiä valjakkoajon parissa!

Lajikomitea

2015/iiponit.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)